NM i vannsklie – finale

2.4.2022 arrangerte badelelandene.no finale i Norges mesterskap i vannsklie.

Det var totalt 73 deltakere som hadde påmeldt seg til mesterskapet i Orklandbadet i Orkanger. Man kunne sikre seg en finalebillett gjennom en NM-kvalifisering som ble holdt i badelandene.no sine medlemsbad i januar-februar i år. Fra Grottebadet var det fem deltakere som prøvde lykken i dette våte og fartsfylte mesterskapet.

Team Grottebadet: Olav Kemp Hansen, Mads Knutsen, Julie Katrine Dragland, Knut Gunnar Dragland, Anne Marthe Brenden

Mesterskapet ble startet med en innledende runde, med tre forsøk. Deretter fikk tolv beste fortsette i finalen, hvor dem fikk tre nye forsøk. Til slutt var det åtte beste i superfinalen med en ekstra forsøk.

I dameklassen, i innledende runde, hadde Julie Katrine Dragland tre fine løp med beste tid 9,35s. Dette holdte til 27.plass, men mesterskapet var dessverre over for Julie. Anne Marthe Brenden var på niende plass etter innledende runde, med beste tid 8,40s og det holdte til finaleplass. I finalen fortsatte Anne Marthe med fin kjøring og kom til slutt på 11.plass med tid 8,54s.

I herreklassen var Knut Gunnar Dragland nært å komme seg til finale. Han var kun fem hundredeler bak finaleplass, og det endte med 13.plass med tid 7,91s. Mads Knutsen kom på 16.plass med tid 7,97s og Olav Kemp Hansen 31.plass med tid 8,27s.

I lagkonkurranse Grottebadet kom til en sterk 5.plass!

Grottebadet takker alle deltakerne som har vært med i kvalifisering tidligere i år og i finalearrangementet i Orklandbadet. Dette var kjempegøy og vi ser frem til NM 2023 i Tromsøbadet! Da er det bare å hive seg på trening.

Se under for alle resultater og video fra arrangementet.